İçeriğe geç

Toprağı Eş Anlamlısı Nedir

Toprak eş nedir?

Toprak eşleri dediğimiz kişiler birlikte kalır ve ilişkiler kurarlar. Tutku, cinsellik ve üreme işlevleri vardır.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Toprak kaymasının eş anlamlısı nedir?

Heyelan veya heyelan, alt toprağı kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın, yerçekimi, eğim, su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisi altında aşağı ve dışa doğru hareket etmesidir.

Patates eş anlamlısı nedir?

Patates (Solanum tuberosum), patlıcangiller familyasından (Solanaceae) yenilebilir yumruları olan otsu bir bitkidir. Patates kelimesi Amerikan yerlilerinin dilinden İspanyolca aracılığıyla çeşitli Avrupa dillerine ve İtalyanca ve Yunancadan Türkçeye geçmiştir. Türkçede eşanlamlısı olarak çisil kelimesi vardır.

Erozyonun eş anlamı nedir?

Erozyon, diğer adıyla aşınma, Dünya kabuğunu oluşturan toprağın çeşitli dış etkenler, özellikle de akarsular aracılığıyla aşındırılarak bulunduğu yerden taşınması ve bir yerden başka bir yere taşınıp biriktirilmesi işlemidir.

Hububat eş anlamlısı nedir?

İki ana ticari tahıl tahıllar ve baklagillerdir. Tahıllar ve tahıllar, buğday ailesinden bir ürün olan buğday çimi ile eş anlamlıdır.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Toprağın zıttı nedir?

Ateş suyun, hava ise toprağın karşıtı olarak kabul ediliyordu.

Toprak çökmesi nedir?

Çökme, Dünya yüzeyinin çok az veya hiç yatay hareket olmadan aniden batması veya kademeli olarak aşağı doğru çökmesi veya Dünya kabuğunun bir kısmının iç kuvvetlerin etkisi altında orijinal durumunu kaybetmesidir. Çökme kavramı yalnızca aşağı doğru hareketin büyüklüğü veya alanı ile ölçülemez.

Toprak kaymasına ne denir?

Heyelan veya heyelan, tabanı kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın, yer çekimi, yamaç, su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisi altında aşağı ve dışa doğru hareket etmesidir.

Domates eş anlamlısı nedir?

Domates (Solanum lycopersicum), patlıcangiller familyasından (Solanaceae) Güney ve Orta Amerika’ya özgü ve meyveleri yenilebilir bir otsu bitkidir. Domatesin eş anlamlısı sledge kelimesidir.

Gübre eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – Saçmalık, saçmalık.

Havuç eş anlamlısı nedir?

Bödük havuç sorusuna en kısa cevaptır. Havuç yer altında yetişen bir sebzedir. Bu nedenle bazı yörelerde havuç yerine yer otu kelimesi kullanılır. Bazı kaynaklarda “yeregeçen” olarak yazılan Yergecen kelimesi havuçla eş anlamlıdır.

Gübre eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – Saçmalık, saçmalık.

Ruh ikizi nedir?

Ruh eşleri, dünya görüşü, psikolojik yapı, cinsel ve ruhsal uyum açısından birbirlerini tamamlayan, birbirleriyle uyum içinde yaşayan eşlerdir.

Ortağın eş anlamı nedir?

Sesli Sözlük – meslektaş, ortak.

Ziraat eş anlamlısı nedir?

Tarım kelimesiyle eş anlamlı olan kelimeler çiftçilik, tarım, çiftçilik ve yetiştirme olarak bilinmektedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ilge Isminin Anlamı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir