Para transferinde açıklamaya ne yazılmalı?
EFT ile para gönderirken açıklama bölümünde alıcının kim olduğu ve işlemin ne için yapıldığı hakkında detaylı bilgiler yer almalıdır. “Bankacılık işlemlerinde yanlış girilen veriler tüketiciler için baş ağrısına neden olabilir” dedi.
İbana açıklama yazmak zorunlu mu?
IBAN’a para gönderirken açıklama kısmına bilgi eklenmesi artık zorunlu!24 Eylül 2024
IBAN’dan para gönderirken ne yazılır?
Son zamanlarda artan dolandırıcılık vakaları nedeniyle IBAN numarasına para gönderenlerin dikkat etmesi gereken yeni bir uygulama getirildi. Artık para transferi yaparken açıklama kısmına “Bu transferin amacı” ifadesini eklemelisiniz.
İbandan borç verirken açıklamaya ne yazılır?
Kısacası, beyanda ödünç alınan miktar için bir süre belirtilmelidir. Aksi takdirde, bu belge tek başına derhal icra başlatmak için kullanılamaz. Örneğin, gerekçede “5.000 TL borcun 1 Ocak 2023’te ödenmesi şartıyla” gibi bir cümlenin yer alması yeterlidir.
İbanda açıklama kısmına ne yazılır?
Para gönderirken dikkat edilmesi gereken noktalar. Para yatırma işlemi sırasında açıklama kısmında; Hesap bilgileri. Para transferi yaparken; “IBAN numaramı göster” seçeneği seçilmelidir. EFT işlemi yaparken; Açıklama kısmının sonunda “Gönderenin IBAN numarası” yazmalıdır.
Açıklama kısmına ne yazılır?
Bildiğiniz gibi, internet bankacılığı yoluyla başkasına para gönderdiğinizde, para transferinin amacını belirtebileceğiniz bir açıklama bölümü vardır. Diyelim ki kira borcumuzu bu bölüme gönderiyoruz. Açıklama “Kira” olacaktır. Bu açıklama, gelecekteki herhangi bir anlaşmazlık durumunda delil olarak da kullanılacaktır.
IBAN açıklama kısmı neden boş bırakılır?
“Açıklamada alınan hizmet veya borç tasfiyesi gibi ayrıntıları belirtmeniz gerekir. Bu bilgilerin eksikliği yasal sorunlara yol açabilir. Borçlar Kanunu’nun 1002. maddesine göre, sebep göstermeden para transferi bir borcun tasfiyesi olarak kabul edilir.
Hesaba ne kadar para gelirse takibe düşer?
Hesaba ne kadar para aktarılıyor ve takip ediliyor? Vergi Usul Kanunu ve ilgili genelgelere göre 7.000 TL’nin üzerindeki ödeme ve tahsilatların bankalar veya finans kuruluşları aracılığıyla yapılması yasal zorunluluktur.
IBAN vermek tehlikeli mi?
Dolandırıcılık: Dolandırıcılar IBAN numaranızı çalabilir ve hesabınızdan yetkisiz para transferleri veya çekimleri yapabilir. Hesap bilgilerine erişim: IBAN numaranız, hesap bakiyeniz, işlem geçmişiniz ve kişisel bilgileriniz gibi banka hesabınız hakkında daha fazla bilgiye erişmenizi sağlayabilir.
Birine IBAN nasıl atılır?
Ancak IBAN’a para transferi nasıl yapılır sorusunun cevabını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bir yakınınıza para göndermek istiyorsanız karşı tarafın IBAN bilgilerini size vermesi gerekmektedir. Daha sonra para transferi sekmesine IBAN’ı ve alıcının adını ve soyadını girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Para gönderirken açıklamaya isim yazılır mı?
Başka bir deyişle, para gönderen kişinin adı, diğer tarafla yapılan işlemin açıklama kısmında gösterilecektir. Adınız ve soyadınız dışında, kişisel bilgilerinizin hiçbiri, para gönderdiğiniz kişiyle paylaşılmayacaktır.
Tanımadığın birine para göndermek tehlikeli mi?
Kişisel olarak tanımadığınız birine para transferi yapmamalısınız. Şifreleriniz tahmin edilmesi kolay veya erişilebilirse, dolandırıcılar hesaplarınıza saldırabilir. Güçlü şifreler kullanın ve bunları kimseyle paylaşmayın.
İbanda açıklama yoksa ne olur?
Bunlardan en büyüğü IBAN’a para gönderdiğimizde bir açıklama yapmamızdır. IBAN’ın açıklama kısmına açıklama yazmazsak ileride sorun yaşanabilir. Normalde sebep göstermeden para göndermek Borçlar Kanunu’nun 1002. maddesine göre karşı tarafın borcunun ödenmesi olarak değerlendirilir.
Açıklamaya sadece borç yazmak yeterli mi?
İspat yükü parayı transfer eden kişide olduğundan, makbuzda borcun belirtilmesi veya bunu kanıtlamak için açıklama kısmına “borç para” gibi ifadelerin eklenmesi önemlidir. Ancak, bir kredi verirken, makbuzun üzerine sadece “borç” yazmak bunu kanıtlamak için yeterli değildir.
Açıklamalı dekont delil sayılır mı?
Gerekçe gösterilmeden yapılan banka havalelerinin yazılı delilin başlangıcı olarak kabulü mümkün değildir. (Kaynak: Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 2017/710 ve 2019/11468 sayılı kararları) Ancak açıklamalı banka havalesi makbuzları delil olarak kabul edilmektedir.