Aybastının neyi meşhur?
Mısır ekmeği, mısır çorbası, keşkek, pancar dolması, pancar çorbası, turşu fasulye, gapçuh fasulyesi, közde fındık mantarı ve Uzundere Irmağı’nda yetiştirilen kırmızı benekli alabalık ilçemizin kendine özgü lezzetlerinden birkaçıdır.
Aybastı’nın nüfusu ne kadar?
Aybastı Nüfusu – Ordu Aybastı nüfusu 2022 yılı itibariyle 20.969’dur. Bu nüfusun 10.381’i erkek, 10’u ise çocuktur.
Aybastı hangi ilçeye bağlıdır?
AybastıProvinzArmeeGeografische RegionSchwarzmeerregionVerwaltung BezirksgouverneurMurat Karnap18 weitere Zeilen
Ordu ili Aybastı arası kaç kilometre?
Aybastı’nın Ordu merkezine uzaklığı 105 km’dir.
Aybastı pazarı hangi gün?
PAZAR GÜNLERİ DEĞİŞTİ. İlçemizde pandemi döneminde pazartesi günleri kurulan mahalle pazarları (sebze-meyve, hayvan ve tuhafiye pazarları) perşembe günlerine alındı.
Ordu Aybasti hangi boydan?
Türklerin (Oğuzların Çepni kolu) Ordu bölgesine ilk girdiği nokta Aybastı Perşembe Yaylası’dır. 1105’in yaz aylarında Danişmendoğlu Bey Emir Danişmend Gazi komutasındaki 6.000 kişilik ordu ile 70.000 kişilik büyük güç Trabzon Devleti arasında burada çok şiddetli bir savaş yaşanmıştır.
Aybastı’nın kaç köyü var?
Aybastı Kaymakamlığı Belediye Sayısı: 1 Belde Sayısı: 0 İlçe Sayısı: 21 Köy Sayısı: 0
Ordu’nun en büyük ilçesi hangisidir?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus sistemi 2023 verilerine göre Ordu ilinin en büyük ilçeleri olan Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçe Ünye oldu. Güncel verilere göre Ünye’nin nüfusu 132.915 oldu.
Aybastı’nın rakımı kaçtır?
664 mAybastı / Rakım
Perşembe Yaylasında ne yapılır?
Festivaller sırasında çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler, güreş müsabakaları, at yarışları vb. düzenlenmektedir. Yayla yolunun büyük kısmı asfalt, kalanı ise asfalt yoldur. Dinlenmek, piknik yapmak, safari ve yamaç paraşütü için idealdir.
Perşembe Yaylası Şenlikleri ne zaman?
🚩 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yayla Yağlı Güreş ve Kültür Festivali. 📌Binlerce yıllık tarihin doğayla buluştuğu yer. 17-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında beş gün sürecek olan Türkiye’nin en eski, en köklü ve en çok izlenen Yağlı Güreş ve Kültür Festivali, Perşembe günü Yayla’da başlıyor…
Perşembe Yaylası’nın rakımı ne kadar?
Aybastı ilçesinde bulunan 1500 metre rakımlı yayla, yılın her döneminde turistik rota üzerinde olup, manzarası doğanın eşsiz güzelliğini yansıtmaktadır.
Aybastı kaç yılında ilçe oldu?
İlçemiz 1945 yılında Gölköy’e bağlı bir belediye olarak kurulmuştur. İlçemizin ilçe statüsü 27 Haziran 1957 tarih ve 9644 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7033 sayılı Kanunla belirlenmiştir.
Aybastı Perşembe Yaylası hangi ildedir?
Perşembe Yaylası şehir merkezine 17 km uzaklıkta yer almaktadır. İlkbaharda karların erimeye başlamasıyla birlikte hayat ve canlılığın başladığı Perşembe Yaylası’nda mevsimin ilk karı düşene kadar hayat devam etmektedir.
Perşembe ilçesi nereye bağlıdır?
Perşembe, Ordu İli’nin bir ilçesi ve bu ilçenin merkez şehridir. Vona Yarımadası’nda yer almaktadır. Dünyanın en sessiz birkaç şehrinden biridir.
Bergama’nın neyi meşhur yemek?
Bergama’nın meşhur yemeği: “Ağlamak” / Altın Kepçe / İzmir | Bergama’nın meşhur yemeği: Çığlık / Altın Kepçe / İzmir / Reklam | Yazan: Gezgin Çoban | Facebook.
Eskişehir’in meşhuru nedir?
Anadolu’nun eski çağlardan beri buğday ambarı olarak bilinen Eskişehir, unundan yapılan yemekleriyle ünlüdür. Haşhaş tohumu kullanımı yaygındır. Haşhaş ve cevizli ekmek ve haşhaşlı burması meşhurdur. Balkan ve Kafkas göçmenlerinin mutfağı şehrin mutfağını büyük ölçüde etkilemiştir.
Aybastı Perşembe Yaylası Şenlikleri ne zaman?
Yarış atları ülkenin her yerinden bu yarışlara getiriliyor ve tabii ki yarış pistinde yarıştırılıyorlar. Perşembe Platosu Festivalleri her yıl Temmuz ayının son haftasında gerçekleşen büyük bir organizasyondur.
Perşembe Yaylası Panayır ne zaman 2024?
Aybastı Perşembe Yayla Güreşleri 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.