İçeriğe geç

Apartman Dairesi Depo Olarak Kullanılabilir Mi

Konut depo olarak kullanılabilir mi?

Bir gayrimenkul; konut, ofis, işyeri, depo veya dükkan olarak kullanılabilir. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat mülkiyeti tapusu tamamlanmış bir gayrimenkulün hangi amaçla kullanılacağını belirten belgedir. Kat mülkiyeti, bağımsız mülkiyet ve kullanım hakları yaratır.

Apartman sığınağı depo olarak kullanılır mı?

Eşyalar Apartman Barınağında saklanabilir mi? Eşyalar ortak konaklamada saklanamaz veya depolama amaçlı kullanılamaz.

Apartman dairesi işyeri olarak kullanılabilir mi?

Ancak 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, bağımsız bölüm yönetim planında izin verilmedikçe veya kat malikleri kurulunun oy birliği ile aldığı karar olmadıkça, bağımsız bölüm içinde işyeri açılması veya ofis olarak kullanılması mümkün değildir.

Depo mesken olarak kullanılır mı?

Kanunda depoların konut olarak kullanılmasını yasaklayan bir hüküm bulunmamakla birlikte, günümüzde depoların konut yapısına dönüştürülmesi sırasında konut yapısına zarar veren tadilat çalışmaları yapılmaktadır.

Depo olarak kullanılan yere ruhsat gerekir mi?

2- Adı geçen yönetmeliğin 10. maddesinde antrepoların işyeri açmak için izin harcına tabi olduğu düzenlenmiştir. 3- Yönetmelikte başka bir ifadeyle antrepoların işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması zorunluluğu getirilmiştir.

Apartman dairesine hangi iş yerleri açılabilir?

Tapu sicilinde konut olarak ayrı bir bölümde kayıtlı; sinema, tiyatro, kahvehane, gazino vb. eğlence ve buluşma yerleri, fırın, lokanta, pastane gibi yiyecek ve beslenme işletmeleri ile fabrika, boyahane, matbaa, dükkân ve çarşı gibi yerler ancak kat maliklerinin oy birliği ile alacağı kararla açılabilir.

Apartman sığınağı başka amaçla kullanılabilir mi?

İskân ve kullanma izni alınmış sığınak olarak belirlenen alanlarda yapısal değişiklik yapılamaz. Ancak, koruma işlevini kaybetmemesi ve gerektiğinde sığınak olarak kullanılabilmesi için mülki idare amirinin izniyle başka amaçlarla sorunsuz olarak kullanılabilir.

Apartman sığınağına eşya koymak yasak mı?

Ortak alanlar sadece kendi amaçları için kullanılmalıdır ve başka amaçlar için kullanılamaz. Barınağın amacı, adından da anlaşılacağı gibi açıktır: ihtiyaç halinde sığınılacak bir yerdir. Bu nedenle, buraya iyi veya kötü hiçbir eşya konulamaz. Konulursa, kaldırılması talep edilir ve ikamet eden kişi bunları kaldırmazsa, dava açılır.

Sığınak kapıcı dairesi olarak kullanılabilir mi?

Apartmanın ortak alanları olan kapıcı daireleri; giriş koridoru, asansör, kalorifer dairesi, otopark, saçak ve sığınak gibi kat maliklerinin kullanım hakkı altına giren alanlardan biridir. Yasa gereği 12’den fazla dairesi olan binalarda kapıcı dairesi zorunludur.

Apartman ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?

Ortak alanların işgaline ilişkin şikâyetlerin iletilebileceği kurumlar arasında belediyeler gibi yerel yönetimler, emlak ve tapu müdürlükleri ve kat mülkiyeti yöneticileri yer almaktadır. Ayrıca konut ve gayrimenkul hukuku alanında hizmet veren dernekler ve avukatlar da irtibat kişileri arasında olabilir.

Daireyi dükkana çevirmek için ne yapmalıyım?

Tapu sicilinde konut olarak kayıtlı bir dairenin işyeri/işyeri alanına dönüştürülmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle alacağı kararla mümkündür. Kanun gereği oybirliği gerektiğinden dairenin işyeri/işyeri alanına dönüştürülmesi konusunda tüm kat maliklerinin mutabakatı gerekmektedir.

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası ne kadar?

Mahkeme kararı uygulanmazsa ne yapılabilir? Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi bu konuda cezai yaptırımları düzenlemektedir. Belirtilen süre içerisinde hâkim kararına uymayanlara aynı mahkemece iki yüz elli ile iki bin Türk Lirası arasında idari para cezası verilir. 25. madde hükmü saklıdır.

Depo işyeri sayılır mı?

Örnek: Bir tekstil işyeri; depolama, serme, kesme, dikim, astarlama, ütüleme, boyama ve pazarlama bölümlerinden oluşmaktadır. Tekstil işyerinin bu alanları genel bir operasyonu temsil ettiğinden bu işyeri için tek bir işyeri dosyası tutulur.

Depo ortak alan mı?

Ortak kullanım alanı; ortak kömürlükler, ortak garajlar, su ve hava gazı sayaçlarının bulunduğu alanlar, ortak garajlar, kazan daireleri, kuyu ve sarnıçlar, ortak su depoları ve sığınak alanlarıdır.

Binalarda depo zorunlu mu?

Her daireye 0,50 metreküp kapasiteli su deposu konulmaktadır. Brüt yapı alanı 500 metrekarenin altında olan daireler için en az 2 metreküp kapasiteli su deposu, brüt yapı alanı 10 metreküpün altında olan daireler için 500-1000 metrekare brüt yapı alanı için 10 metreküp kapasiteli su deposu konulması zorunludur.

Konut iş yeri olarak kullanılabilir mi?

Maddenin 2. fıkrasına göre, ana gayrimenkulün tapuda konut olarak gösterilen ayrı bir bölümünün işyeri olarak kullanılabilmesi için, ana gayrimenkulün tüm kat maliklerinin bu konuda oybirliğiyle karar vermesi gerekiyor.

Kiracı evi depo olarak kullanılabilir mi?

Örneğin, bir konut için kira sözleşmesi yapılmışsa, taraflar kullanım konusunda bunu belirtmeseler bile, söz konusu taşınmaz sadece ikametgâh olarak kullanılabilir (örneğin işyeri veya depolama tesisi olarak kullanılamaz).

Ev işyeri olarak gösterilebilir mi?

Evin tamamının kira kontratını kira kontratı olarak gösterebileceğiniz gibi, ev sahibiyle bir anlaşma yapıp, evinizde çalışma ortamı olarak seçtiğiniz her bir oda için sözleşme oluşturup o odayı ofis olarak da gösterebilirsiniz.

Binalarda depo zorunlu mu?

Her daireye 0,50 metreküp kapasiteli su deposu konulmaktadır. Brüt yapı alanı 500 metrekarenin altında olan daireler için en az 2 metreküp kapasiteli su deposu, brüt yapı alanı 10 metreküpün altında olan daireler için 500-1000 metrekare brüt yapı alanı için 10 metreküp kapasiteli su deposu konulması zorunludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort