İçeriğe geç

Projede Kaynakça Nasıl Belirtilir

Proje yaparken kaynakça nasıl yazılır?

Kitaplar için bir bibliyografya girişi oluştururken, yazarın adıyla başlayın, ardından eserin adını yazın. Ardından eseri yayınlayan yayıncıyı veya kitapçıyı ve şehir bilgilerini ekleyin. Son olarak, eserin yayınlandığı yılı kaydedin. Bu bilgiler, aralarına virgül “,” konularak düzenlenir.

Kaynak nasıl belirtilir?

Yazarın soyadı, adının baş harfleri, (yayın yılı), kitabın adı, (varsa baskı sayısı), yayıncı, basım yeri. Dönem: Türkiye’deki son avcı-toplayıcılar, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul. Harf., (yayın yılı), kitabın adı, (varsa baskı sayısı), yayıncı, basım yeri.

Kaynakça nasıl gösterilir tezde?

Tezler: Yazarın soyadı, eserin yayın tarihi ve sayfa numarası belirtilir. Çalışma henüz yayınlanmamışsa kaynaklarda; Türkçe tezlerde bu “Unpublished Master’s/Doctoral Thesis”, İngilizce tezlerde “Unpublished Master’s/Doctoral Thesis” olarak belirtilir.

İnternet sitesi kaynakça nasıl yazılır?

Web sayfalarının referans biçimi: Kurum adı/web sitesi adı. “Web sayfası başlığı”. Erişim: gün ay yıl. Web adresi.

Proje ödevinde kaynakça zorunlu mu?

Bir bibliyografya, bibliyografik tekniklere uygun olarak yazılmalıdır. Performans ve proje çalışmalarında bir bibliyografyaya atıfta bulunmak, etik olmayan davranışlardan kaçınmaya yardımcı olur ve kullanılan kaynağın yazarına itibar kazandırır.

Makale kaynakça nasıl yazılır örnek?

Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale adı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)

Metin içi kaynak gösterme nasıl yapılır?

Metin içi atıf örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadını ve araştırmanın yayın tarihini metin içerisinde belirtmektir (metin içi atıf); ikinci seçenek ise cümleyi metin içerisinde tamamlamak ve ardından söz konusu bulgunun kaynağını belirtmektir (parantez içinde atıf).

Kaynakça nasıl yazılır Word?

Referanslar sekmesinde, Alıntı Ekle’ye tıklayın. Oluşturan Kaynak iletişim kutusunda, Kaynak Türü’nün yanında, kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin (örneğin, Kitap Bölümü veya Web Sitesi). Kaynak ayrıntılarını girin ve Tamam’a tıklayın. Kaynak, belgenizde seçtiğiniz konuma alıntı olarak eklenir.

TDK kaynakçada nasıl gösterilir APA?

Not: Kurumlar kaynak olduğunda, metinde kısaltmaları verilir. Örneğin, Türk Dil Kurumu kaynak ise, metinde (TDK, 1996: 35) gibi bir kaynak gösterimi bulunur. Kullanılan tüm kaynaklar, yazarların soyadlarına göre alfabetik olarak numaralandırılmadan, metnin sonunda ayrı bir bölümde verilmelidir.

Kaynakça nasıl yazılır APA?

“Referanslar” yazarın soyadını, adının baş harflerini (bazen ilk iki adı), yayın yılını (parantez içinde), eserin adını ve yayın bilgilerini noktayla ayırarak içerir. Kitap başlıkları tamamen küçük harfle ve başlığın ilk harfinden sonra italik olarak yazılır (özel isimler hariç).

Neden kaynakça belirtiriz?

Kaynak göstermek, araştırmacının kendi görüşlerinin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklara sahip olduğunu ve/veya karşıt görüşleri dikkate aldığını gösterir. Bu, çalışmanın güvenilirliğini artırır ve okuyucuya bilginin doğruluğunu ve tarafsızlığını doğrulama fırsatı verir.

Kaynak gösterme yöntemleri nelerdir?

✓ Atıf işlemi kaynağa bağlı olarak iki farklı şekilde yapılabilir: 1) Doğrudan alıntı: Bu, bir yazarın ifadesini hiçbir değişiklik yapmadan tırnak işareti içinde aktarmaktır. 2) Dolaylı alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyip bunları farklı bir biçimde, kendi ifadelerimizle ifade etmektir.

Projede kaynakça nasıl yazılır?

Bibliyografyalar hazırlanırken ilk dikkat edilmesi gereken şey yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıldır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.

İnternet kaynağına nasıl atıf yapılır?

APA formatına göre, web sayfalarına ilişkin atıflar parantez içinde şu şekilde gösterilmelidir: (yıl, ay, gün). Web sayfasında tek bir yazar belirtiliyorsa, yazarın adı önce verilmelidir. Çevrimiçi kaynak bir grup veya kuruluş tarafından yazılmışsa, yazar olarak grubun veya kuruluşun adını kullanmalısınız.

Google kaynakça nasıl yazılır?

Bir alıntı kaynağı ve ilgili ayrıntıları ekleyin. Alıntılar kenar çubuğunda, seçtiğiniz stilin altında + Alıntı Kaynağı Ekle’ye tıklayın. Kaynağınıza nasıl eriştiğinizi seçin. … Alanlara istediğiniz kaynak bilgilerini girin veya alanlardaki kaynak bilgilerini düzenleyin. … Alıntı Kaynağı Ekle’ye tıklayın.

Sunumda kaynakça nasıl yazılır?

Bir bibliyografya, atıf ve referans oluşturun. Referanslar > Stil’e gidin ve Alıntı Ekle’yi seçin, ardından kaynağınız hakkında bilgi girin.

Proje ödevi sayfa düzeni nasıl olmalı?

Sayfa ve baskı düzeni: Makale, ödev, proje ve rapor yazarken standart A4 formatı (210 x 297 mm) kullanılmalıdır. Metin, şekil ve tablolar kağıt kullanım alanı içerisinde üst ve alt kenar boşluklarından 2,54 cm; sağ ve sol kenar boşluklarından 3,17 cm boşluk bırakılarak yerleştirilmelidir.

Proje ödevi yaparken hangi kalemle yazılır?

6. El yazısı ödevler çizgisiz kağıda MAVİ-SİYAH pilot kalemle yazılmalıdır. Vurgulanması gereken alanlarda kırmızı iğne kalem kullanılmalıdır. Önemli not: Kağıdın yalnızca bir tarafına yazmalısınız, aksi takdirde yazı üst üste gelir ve anlaşılması zorlaşır.

Bitirme projesinde kaynakça nasıl yazılır?

Araştırmada kullanılan tüm kaynaklar bibliyografyada listelenmiştir. Dipnot olarak listelenmeyen referanslar varsa, bibliyografyaya dahil edilmezler. Bibliyografya, yazarların soyadlarına göre alfabetik olarak düzenlenmiştir. Kaynaklar bibliyografyada numaralandırılmaz veya sayfa numaraları verilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort