İçeriğe geç

Türban Ingilizcede Ne

Başörtüsü ingilizcesi ne?

“headscarf” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 21 sonuçKategoriİngilizceGenel1GenelHicab i.Layla put on the hijab. Layla put on her headscarf. Daha fazla cümle2Genelscarf i.

Türbana ne denir?

Başörtüsü, başı sıcaktan ve soğuktan koruyan bir giysi olmasının yanı sıra bazı toplumlarda dinî veya geleneksel işlevler ve anlamlar da kazanmıştır.

Eşarp ingilizcesi ne?

“scarf” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 29 sonuçKategoriİngilizce1Yaygın kullanımScarf i.Genç hanımın boynunda bir eşarp vardı. Genç hanımın boynunda bir eşarp vardı. Daha fazla ifadeGenel2Genelşal i.

Türban ne demek TDK?

(Giysi, başlık) İnce kumaştan yapılmış, başa sıkıca oturan bir tür başörtüsü.

Bandana ingilizce nasıl denir?

Bandana i. Ameliyat bonesi i. Bez i. Baş örtüsü i.

Tanga ingilizce nasıl yazılır?

“Thong” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 5 sonuçKategoriİngilizceGenel1Genelçok dar bikini i.2Genelthong i.3GenelThong i.

Türban hangi dilde?

Müslüman ve Sih topluluklarında, özellikle Asya ülkelerinde yaygındır. Fes veya türbanın üzerine sarılan türbana Türkçe’de türban denir. Türban kelimesinin kökeni Farsça dulband kelimesinden gelir. Türkçe’de tülbent olarak kullanılan kelime Fransızca’ya türban olarak çevrilmiştir.

Türban ve başörtüsü aynı şey mi?

Türban ve Başörtüsü Kavramları Kadınlara ait bir giysi olan türban, başa sıkıca oturan, ince kumaştan yapılmış özel bir başörtüsü türüdür.

Türban hangi dine aittir?

Günümüzde başörtüsü Gürcü ve Ermeni kadınlar tarafından da takılmaktadır. İslam dünyasının çeşitli yerlerinde tevazu temelinde geliştirilen bazı başörtüsü temelli normların, İslam öncesi Orta Doğu’nun bu kadim Yahudi ve Hristiyan toplulukları tarafından benimsenen stilleri yansıttığına inanılmaktadır.

Tayt ingilizcesi ne?

“tayt” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 12 sonuçKategoriİngilizceGenel kullanım1Genel kullanımTayt i.Sami, Layla’nın kırmızı taytını giydiği fotoğraflarını paylaştı. Sami, Leyla’nın kırmızı taytını giydiği fotoğraflarını paylaştı. Daha fazla cümleGenel16 satır daha

Socks’un Türkçesi nedir?

Çorap anlamına gelen İngilizce soket kelimesinden türetilen “sock” kelimesi tam olarak kısa, küçük çorap anlamına geliyor.

Kısa şortun ingilizcesi ne?

“short shorts” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 2 sonuçKategoriİngilizceGenel1Genelpantywaist i.İngiliz Argo2İngilizce Argosugunties i.

Türban nedir?

Türban, ince kumaştan yapılmış, başa sıkıca oturan özel bir kadın baş örtüsüdür.

Stabil ne demek?

TDK’ya göre “istikrarlı” kelimesi; dayanıklı ve sağlam, dengeli, dik, oturan; istikrarlı ve değişmez olarak tanımlanmaktadır.

Türban Kur’an’da geçiyor mu?

Onlara bakışlarını indirmelerini ve iffetlerini korumalarını söyleyin. Süslerini sadece görünen kısımlarda (yüz ve eller gibi) göstermeliler. Başörtülerini yakalarının üzerine takmalarını sağlayın. “1. ayette Müslüman kadınlara başlarını örtmeleri emredildi.

Abaya ingilizce ne demek?

Suudi Arabistan’da abaya, yüz örtüsü ve eşarpla giyilen yaygın bir dış giysidir. Bu giysiye “abaya” denir. Giydikleri bu kıyafetin adı “abaya”dır.

Fair ne de em?

Fair Em, the Miller’s Daughter of Manchester, Elizabeth dönemi oyunu, 1590 civarında yazılmış bir komedidir. Charles II’nin kütüphanesinde. “Shakespeare. Fair Em, the Miller’s Daughter of Manchester”, Elizabeth dönemi oyunu, 1590 civarında yazılmış bir komedidir. Charles II’nin kütüphanesinde. “Shakespeare.

Kuaför ingilizcesi ne?

Kuaför | İngilizce-Türkçe sözlük – Cambridge Dictionary.

Kazak ingilizcede nasıl yazılıyor?

“kazak” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 19 sonuç Kazak i.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir